• Welkomstaanbieding voor iedereen
  • Tot 30% korting
  • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederlandse telefoon: Internationale telefoon:

Wat is de betekenis en bestaat er een afrodisiacum voor man en vrouw?

De betekenis van het woord afrodisiacum 

Het doel van een afrodisiacum (meervoud: afrodisiaca) is het aanwakkeren van de menselijke geslachtslust. Niet zelden zijn de werkende bestanddelen van plantaardige, minerale of dierlijke oorsprong. Vroeger vorste men continue naar nieuwe en werkzame stoffen. 

In de werkelijkheid zijn zeer weinig van deze folkloristische substanties voor het opwekken van de sekslust wetenschappelijk onderzocht noch bewezen. Veel ervan zijn zeer cultureel verschillend, de ene al meer sprookjesachtig dan de ander. Een aantal substanties stimuleren namelijk de lichamelijke stofwisseling van dopamine, adrenaline en serotonine.

Gerelateerd Artikel: Goedkope Kamagra Oral Jelly 100mg Kopen (Gel Bestellen Zonder Recept)

De benaming stamt af uit de Griekse mythologie, waar Aphrodite als vruchtbaarheidsgodin symbool stond voor de erotische liefde en schoonheid. Ook in de signatuurleer wordt er beweerd dat de uiterlijke kenmerken en kleuren van een plant zijn geneeskrachtige eigenschappen vertalen.

Wat zijn kruiden die werken als afrodisiacum?

Er bestaat een lange, bijna onuitputtelijke kruidenlijst waarvan men vermoed dat ze ons seksuele vermogen prikkelen. In de geschiedenis beschreef Marco Polo de miraculeuze kracht van exotische aromaten als zwarte peper, nootmuskaat en kruidnagel. Maar wij begeren tot op heden ook meer banale kruiden zoals lavendel, munt, marjolein en bonenkruid. Shakespeare geloofde immers al dat ouderen van dagen deze konden inzetten ten gunste van hun liefdesleven.

Tijm werkt goed als tonicum om de huid te kalmeren, en daarnaast is het ook verkoelend. Het is in tegenstelling tot sommige andere kruiden makkelijk te doseren. Thymus Vulgaris heeft ook de kracht om iemands verlegenheid te overwinnen. Haal maar wat bosjes in huis!

Karwij was vroeger erg populair voor liefdesdrankjes om de eeuwige trouw in het kerkelijk huwelijk te garanderen. Naast deze betekenis blijkt Carum Carvi gunstig voor de spijsvertering alsook om van je knoflookadem af te komen. Lavas behoort tot de familie van de selderij. Levisticum Officinale zou liefdes versterkend werken en heeft in de volksmond tal van minnelijke benamingen, zoals bijvoorbeeld “Love parsley”.

Recepten met afrodisiaca voor vrouwen

Voor recepten met afrodisiaca kijken we specifiek naar het aanwenden van gember. Deze specerij wordt sinds jaar en dag ingezet, voornamelijk in de Aziatische, Indische en Arabische keuken. Volgende keer als je een gerecht met gember prepareert, doe er dan wat extra in met de kennis dat het eten ervan mogelijk stimulerend werkt! Generaties van vrouwen maakten voor hun geliefde gemberthee of gemberkoekjes, zodat het hun driften zou opwekken voor een gunstigere paring tijdens hun eisprong. Verder heeft het ook een verwarmend effect en stimuleert de bloedcirculatie. Het werkt bij zowel mannen als vrouwen.

Voedsel dat natuurlijke afrodisiaca bevat

Denk aan asperges, chocolade of selder, allemaal voorbeelden van natuurlijke afrodisiaca in ons voedsel. Chocolade bevat cafeïne en theobromine. Deze bestanddelen zorgen voor een opkikkertje. Daarnaast is er nog het semi-marihuana-effect door de stof anandamide, maar dan geassocieerd met lustgevoelens, die hetzelfde zou inwerken op onze hersens als tetrahydrocannabinol in de wietplant. Geen nood: als je 15 kilo chocola opeet, dan word je pas enigszins high.

Gerelateerd Artikel: Viagra Voor Vrouwen Bestellen: Goedkoop & Zonder Recept (Lovegra 100mg)

Dan is er nog fenylethylamine, wat ons lichaam in grote hoeveelheden aanmaakt als we verliefd zijn. Je wordt er vrolijk en euforisch van, en tijdens orgasmes loopt je lichaam over van dit goedje. Lang liep het nieuws dat chocolade dezelfde gevoelens opwekt, maar onderzoek toont intussen aan dat de stof afgebroken wordt voordat hij in de hersenen aankomt. Maar iedereen zou moeten leren dat chocolade beter is dan seks, omdat je het altijd kunt krijgen!

Waar is een natuurlijk afrodisiacum te koop?

Natuurlijke afrodisiaca moet je echt niet ver gaan zoeken, je kunt ze bij elke groente- of fruitboer en supermarkt kopen. Mocht je toch voor een pillen- of poedervorm kiezen als voedingssupplement, dan koop je die bij je drogist. Ook online is er een massaal gamma aan ondersteunende middeltjes te vinden die de sekslust verhogen.

De beste afrodisiaca voor mannen

Het is opvallend dat de meeste afrodisiaca uitsluitend een mannending lijken. Misschien kun je hier al een conclusie uit trekken. Mannelijke impotentie met een psychische oorzaak ontstaat vaak in het hoofd in plaats van de onderbuik. De beste middeltjes kunnen in de realiteit slechts een placebo zijn, omdat je gelooft dat ze potentie bevorderend zijn.

Of al deze liefdesmiddeltjes fysiologisch ook echt werken, is dus een groot vraagteken. Hoeveel mannen zouden er wel niet van uitputting sterven als een afrodisiacum echt zou werken? Wees gerust, tot nu toe is er geen enkele liefdes peptide in de loop der eeuwen beschreven met een werkzaam, farmacologisch gevolg.We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het