• Welkomstaanbieding voor iedereen
  • Tot 30% korting
  • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederlandse telefoon: Internationale telefoon:

Zekerheid over de juiste verzendmethode en ontvangst geeft rust. Bij apotheekwinkel24.com snappen we dat gedegen informatievoorziening over dit onderwerp helpt om u een gevoel van veiligheid te geven.

Na het in ontvangst nemen van uw orderinformatie, gaan wij direct aan de slag met de verzending. Wij zullen deze handmatig netjes voor u verpakken.

Hoe snel worden bestellingen verzonden?

Ons pakteam staat elke werkdag klaar om nieuwe bestellingen te versturen naar hun eindbestemming. Nadat wij de betaling hebben mogen ontvangen, zal het maximaal 24-72 uur duren voordat deze bij ons warenhuis de deur uitgegaan is.

Welke bezorgdienst wordt er gebruikt?

Onze doelstelling is een professionele en snelle thuisbezorging. Hiervoor gebruiken wij elk mogelijk bedrijf dat tot onze beschikking is in het land waarin besteld wordt.

Soms is een bestelling klein genoeg om met de gewone briefpost verzonden te worden, deze zendmethode is relatief snel. Meestal gaat het om iets grotere medicijnpakketjes, waardoor een pakketzending noodzakelijk is. Hiervoor gebruiken we de grote postorderbedrijven waar u mee bekend bent en waarschijnlijk al vaker een bezorging van hebt mogen ontvangen.

Is het mogelijk om een bestellingsstatus te volgen?

Gewoonlijk ontvangt u een “track-en-trace” code zodra wij de orders hebben overgeheveld aan het postorderbedrijf dat uw pakketje thuisbezorgen zal. Hiervan krijgt u schriftelijke bevestiging in uw mailbox.

De traceercode is te volgen op: https://www.17track.net/

Klanten krijgen de code ruim voor de uiteindelijke uitlevering, waardoor het grootste deel van het bezorgtraject in real-time te volgen is. Het kan 24-48 uur duren voordat de ontvangen traceercodes automatisch activeren. De status wordt na verloop van tijd in het zendtraject geüpdatet.

Welke verzendkosten worden er gehanteerd?

Dit is afhankelijk van uw locatie en het type bezorging. U heeft de keuze uit een reguliere of een snellere express bezorgservice. Buitenlandse orders zullen bovendien hogere kosten met zich meedragen.

Kosten fluctueren ook afhankelijk vak pakketgrootte en gewicht. Vooraf aan uw betaling krijgt u een persoonlijke indicatie van de verzendingskosten.

Is gratis verzenden mogelijk?

Jazeker! Grotere bestellingen (gelijk aan of duurder dan 200 EUR) worden geheel kosteloos door ons verzonden. Het loont dus absoluut de moeite direct een grote voorraadorder bij ons te doen. Een jaarvoorraad zal bijvoorbeeld al snel kosteloos worden opgestuurd. Zo heeft u direct voldoende in huis voor een langere periode.

Wat moet ik doen wanneer er een beschadigd pakket is bezorgd?

Mochten beschadigingen zich voordoen (voornamelijk geopende medicijnstrips), dan gelieve contact opnemen via email met apotheekwinkel24.com.

Waar mogelijk een foto of video bijvoegen van beschadigde goederen. Hierdoor kan onze helpdesk sneller beoordelen wat de geleden schade is.

Mochten er zichtbare problemen gedetecteerd worden, dan sturen wij volledig kosteloos een vervangend product naar uw besteladres op.

Welke verzendvoorwaarden gelden er?

Aangezien ons warenhuis wereldwijd bereik heeft, bedraagt de reguliere (standaard) bezorgtijd 7 tot 21 dagen nadat orders verzonden zijn.

Wij begrijpen dat dit een lange periode is. Daarom bieden we ook expres-bezorging (met prioriteit) aan, welke 5 tot 7 dagen in totaal duurt.

Mochten verzendtijden langer op zich laten wachten, dan is de kans groot dat er iets fout gegaan is tijdens de bezorgingsfase. Meest voorkomende probleem is een fout in het bezorgadres (zoals een typefout, of het invullen van een niet bestaand adres). Hiervoor adviseren wij contact op te nemen met de bezorgservice die wij aan u hebben doorgegeven.

Hoe zit het met douane?

Vaker dan gemiddeld worden medicijnorders door douanebeambten uit het bezorgproces gefilterd. Mocht u een brief ontvangen van uw nationale douanebeambten met een aanmaning tot betaling, dan raden wij aan het pakketje simpelweg te weigeren om extra kosten te voorkomen.

Het pakket wordt hierop retour afzender gestuurd. Vervolgens dient u als klant contact op te nemen met onze klantenservice.

Nog vragen?

Is uw vraag niet beantwoord? Heeft u meer informatie nodig over uw verzending, ontvangen van het pakket, of de factuur, gebruik dan ons e-mailadres of het contactformulier elders op apotheekwinkel24.com.

Sneller verwerken van uw aanvraag kan door direct het identificatienummer van uw bestelling bij te voegen in het onderwerp. Ook helpt een duidelijke afbakening van het onderwerp met het sneller beantwoorden van vragen.

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het