• Welkomstaanbieding voor iedereen
 • Tot 30% korting
 • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederlandse telefoon: Internationale telefoon:

Augmentin (amoxicilline)

4.7
Augmentin Generiek

Verscheidene door bacterie veroorzaakte infecties kunnen worden bestreden door het receptplichtige antibioticum. Augmentin (amoxicilline) wordt als een antibioticum omschreven dat verscheidene bacteriële infecties kan bestrijden dat penicilline bevat.

Een aantal aandoeningen waar het effectief tegen is zijn onder meer:

 • Oorontsteking
 • Kiespijn
 • Blaasontsteking of een infectie in de urinewegen
 • Longontsteking of ontsteking van het longstelsel
 • Verschillende huidinfecties

De bestanddelen van dit medicatiemiddel zijn onder andere clavulaanzuur en amoxicilline. Het laatstgenoemde bestanddeel voorkomt dat antibioticaresistentie wordt opgebouwd, een beta-lactamase remmer. Bacteriën kunnen namelijk na herhaaldelijk gebruik amoxicilline resistentie opbouwen. Het is hier verkrijgbaar in een tabletvorm.

Hoe lang blijft antibiotica in je lichaam?

Hoe lang het werkt, verschilt per persoon, lichaamstype, infectie en nog vele andere factoren. Als je niet weet wat voor nawerkingen het heeft kan het een hevige consequentie hebben op je gezondheid. Dit kan een impact hebben op personen met onderliggende gezondheidsklachten.

Binnen een aantal dagen of weken zullen de merendeel van de stoffen in dit medicijn uit je lichaam opgeruimd worden. Door de hoeveelheid Augmentin dat je hebt ingenomen kan het proces verschillen van tijd. Meer informatie kun je bij de apotheker verkrijgen of op de bijlage vinden.

Wat voor werkingen heeft het amoxicilline-medicijn?

De werking van dit kuur is het verhinderen van de bacteriële groei in het lichaam. Dit medicijn is speciaal gericht om de ophoping van de bacteriën in de celwanden te blokkeren.

Augmentin wordt ook wel een breedspectrumantibioticum genoemd. Dit middel wordt zo genoemd vanwege de effectiviteit op een overvloedig variëteit van infectieziektes van het antibioticamiddel. Dit betekent echter niet dat het werkt tegen alle infecties.

Heeft amoxicilline nog andere werkingen?

Het is ook effectief tegen de Chlamydia trachomatis bacterieën die de seksueel overdraagbare aandoening chlamydia veroorzaakt. Ook tijdens hun zwangerschap kunnen vrouwen gebruikmaken van dit heelmiddel. Ook kunnen tandabcessen en borstinfecties verholpen worden door dit product.

De werking van dit product is redelijk uitgebreid omdat het een breedspectrum antibioticum is. Allerlei ontstekingen of besmettingen veroorzaakt door bacteriën kunnen worden verholpen door dit medicijn.

Hoe snel werkt antibiotica en hoe moet je het innemen?

Een vraag die vaak wordt gesteld over Augmentin is, hoe snel werkt het. De optimale tijdspanne om dit meestergoed in te nemen is voor de etenstijd. Neem dit farmacon eenmaal per twaalf uren.

De Augmentin capsule moet je in een keer inslikken met wat water. Gebruik het voorgeschreven medicijn voor de volledige periode, ook wanneer je symptomen verminderd of genezen zijn.

Dit medicijn heeft overigens geen effect op personen met de griep of verkoudheid omdat dit een virusinfectie is en geen bacterie infectie. Het is mogelijk dat de infectieziekte een resistentie kan opbouwen wanneer een dosering word overgeslagen. Volg alle instructies op het receptlabel of je apotheker.

Bij voorkeur zal er gekozen worden voor een amoxicilline suspensie met clavulaanzuur voor de behandeling voor kinderen onder 6 jaar.

Is Augmentin (amoxicilline) 500 mg dosering de standaard?

Er zijn verschillende doseringen beschikbaar van dit medicijn. De doses die over het algemeen vaak worden gebruik zijn 250 mg en 500 mg. Voor de mensen die een bestendigheid hebben opgebouwd door herhaaldelijk gebruik zijn er ook aangepaste doseringen zoals die van 750 mg en 1000 mg.

Is het mogelijk om amoxicilline te kopen zonder recept in Nederland?

Je kunt hier dit medicijn online bestellen zonder een bezoek te brengen aan de apotheek of huisarts. Het enige wat je hoeft te doen is dit medicijn in je winkelmandje plaatsen en op bestelling plaatsten te drukken. Het is mogelijk om amoxicilline te kopen zonder recept in Nederland.

Mag je amoxicilline en alcohol tegelijkertijd innemen?

Er zijn een aantal soorten antibiotica waar het drinken van alcohol de werkingen kan tegenhouden of bijwerkingen kan verergeren. Dit is echter niet het geval bij het medicament amoxicilline.

Volgens onderzoek hebben alcoholische dranken geen invloed op de effectiviteit van dit product. Het is wel verstandig om in je gedachte te houden dat alcohol consumeren het beste vermeden kan worden wanneer je ziek bent. Het geeft je lichaam de beste gelegenheid om te genezen.

Amoxicilline en zonlicht

Het wordt sterk afgeraden om tijdens het nemen van een antibioticakuur in veel zonneschijn te zijn. De kans op een negatief reactie op het medicijn kan namelijk worden vergroot door zonnestraling. Uv-straling van de zon op je huid kan een negatieve invloed hebben op je huid van milde irritatie tot ernstige complicaties.

Zonneschijn activeert een instabiele situatie waardoor er een exponentieel aantal zuurstof in je bloed komt. Door de extra zuurstof in je bloedsomloop kan je huidcellen gaan veranderen. De kernen in de huidcel kunnen afsterven door de extra zuurstof. Daardoor kun je hevige huidklachten krijgen. Dit is per persoon verschillend, maar het is toch aangeraden om niet te lang in het zonlicht door te brengen tijdens de behandeling.

Hoe moet je Augmentin bewaren?

Het is aanbevolen om het te bewaren in de originele verpakking beneden 20 graden Celsius. Het is aanbevolen om dit product te verstoppen en buiten bereik van kleine kinderen te bewaren.

Gebruik dit medicatiemiddel niet meer nadat de uiterste houdbaarheidsdatum is overschreden. Bewaar de capsules zonder licht, hitte of vocht.

Voorzorgsmaatregelen voor de inname van amoxicilline

Hoewel sommige mensen een amoxicilline overgevoeligheid hebben is dit niet de enige bedreiging. Er zijn een aantal gezondheidsaandoeningen die verergert kunnen worden bij het gebruiken van dit medicatie. Om deze risico’s te verminderen, is het aangeraden om contact op te nemen met een geneeskundige wanneer je een van de volgende aandoeningen hebt:

 • Nierziektes
 • Infectieuze mononucleose
 • Allergie voor penicilline

De antibioticaresten komen (bijna) niet terecht in de moedermelk en heeft dus op de foetus vrijwel geen invloed in de baarmoeder. Daarom is het toegestaan om tijdens zwangerschap borstvoeding te geven wanneer je amoxicilline gebruikt.

Zorg er ook voor dat je de bijsluiter leest en amoxicilline niet samen gebruikt met andere artsenijmiddelen die een gevaarlijke interactie kunnen veroorzaken. Augmentin heeft in tegenstelling tot andere types antibiotica geen invloed op anticonceptiepillen werkzaamheden.

Heeft amoxicilline bijwerkingen?

Het is een goed verdraagbaar remedie, maar er zijn toch enkele individuen die bijeffecten kunnen ondergaan. Het is aangeraden om direct spoedhulp te zoeken wanneer je een allergie hebt voor dit hulpmiddel.

Er zijn ook een aantal veelvoorkomende neveneffecten bij het gebruiken van Augmentin. In de meeste situaties is het niet nodig om bij deze nevenverschijnselen spoedeisende hulp te inschakelen. Deze bijverschijnselen zullen vanzelf verdwijnen. Vaak voorkomende neveneffecten kun je hieronder zien:

 • Luieruitslag of afscheiding uit de vagina
 • (inwendige) jeuk of huiduitslag
 • braken of buikloop
 • Hoofdpijn of duizeligheid

Wanneer een van de volgende bijverschijnselen is het aanbevolen om een dokter te contacteren:

 • Diarree dat waterig of bloederig is
 • Bovenbuikpijn of hevige buikpijn
 • Gemakkelijk bloeding
 • Keelpijn
 • Blauwe plekken
 • Zwakheid
 • Bemoeilijkte ademhaling
 • Huiduitslag die rood of paars is
 • Keelzwelling
 • Donker gekleurde urine
 • Weinig of niet urineren
 • Netelroos, schilfering of blaarvorming
 • Verwardheid
 • Aangezichtspijn

Voor advies neem contact met een medisch specialist op over potentiële nevenwerkingen.

Extra advies

Hieronder kun je nog wat extra adviezen vinden voor het gebruik van Augmentin:

 • Ervaringen verschillen per individueel, dus het is van belang dat je de juiste dosering gebruikt.
 • Het is aanbevolen om het product terug naar de medicatiewinkel te sturen voor vernietiging wanneer je na een geneesproces nog wat over hebt.
 • Neem contact op met de apotheek voor meer informatie wanneer je vragen of klachten hebt.
 • Neem het antibioticum met de juiste dosering op tijd en maak de kuur af.
 • Gebruik Augmentin alleen voor de bijbehorende doeleinden en infecties.
 • Gebruik nooit een voorgeschreven antibiotica van een ander persoon.

Getuigenissen

Geweldige klantenservice.

Allemaal goed, Augmentin Generiek hetzelfde.

Ik heb mijn forever shop gevonden voor Augmentin Generiek.


We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het