• Welkomstaanbieding voor iedereen
 • Tot 30% korting
 • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederlandse telefoon: Internationale telefoon:

Tips, behandelingen en oplossingen die een vroegtijdige zaadlozing verhelpen

Houd je seksleven spannend met deze tips tegen een vroegtijdige zaadlozing 

Het is zeer afhankelijk van man tot man hoelang het duurt voordat hij klaarkomt. Een premature ejaculatie betekent dat de man binnen één minuut zaad loost nadat hij de vrouw penetreert. Gangbaar is tussen de 3 à 8 minuten. Vaak genoeg peinzen mannen dat ze haantje de voorste zijn, omdat ze sneller tot hun hoogtepunt komen dan de rest. In de werkelijkheid is dit onwaar.

Wat is een vroegtijdige zaadlozing? Betekenis en gevolgen voor elkaar

De betekenis van een ejaculatio praecox of vroegtijdige zaadlozing is volgens Wikipedia een ejaculatie die zich vlugger voltrekt dan de man of zijn partner wenst. 

Gerelateerd Artikel: Vardenafil 20mg en 10mg Kopen: Goedkoop Online Bestellen Zonder Recept

Dit is de clue: als jij of je wederhelft het problematisch vinden dat je in minder dan een minuut klaarkomt, dan is het raadzaam naar een oplossing te zoeken. Eerst enkele kenmerken op een rijtje:

 • Klaarkomen binnen 1 minuut nadat hij de vagina binnengaat
 • Uitstellen is onhaalbaar
 • Jij en/of je minnaar lijden eronder (onrust, teleurstelling, irritatie en minder intimiteit)

Cruciaal is ook om een onderscheid te maken tussen een secundaire en primaire premature ejaculatie. (Jongere) mannen die hun meisje eerst wél langer dan 1 minuut konden beminnen vooraleer hun hoogtepunt te bereiken, vallen binnen de eerstgenoemde categorie, terwijl mannen die van kleins af aan te vroeg klaarkwamen bij de tweede categorie horen.

Hoe een vroegtijdige zaadlozing verhelpen en faalangst vermijden?

Hoe de premature zaadlozing precies plaatsgrijpt, is een vraagteken. Wetenschappelijke analyses attenderen zowel op psychologische als fysieke elementen. Oorzaken kunnen o.a. zijn:

Als je dan naar jouw mening “te snel” een zaadlozing hebt, kan er faalangst ontspruiten. Dit intendeert dat je de keer erop extra bang bent dat het opnieuw “mis” kan gaan. Volgens sommige vrouwen is het kernprobleem daarbij niet de zaadlozing zelf, maar het hierdoor onderling steeds minder intiem worden. Seksualiteit wordt op lange termijn onbespreekbaar. Het verhelpen van deze toestand is essentieel en de behandeling kan simpeler zijn dan je denkt.

Het middel tegen een vroegtijdige zaadlozing: jouw oplossing binnen handbereik

Voor sommige mannen vergaat de wereld wanneer ze steeds opnieuw met deze situatie geconfronteerd worden. Toch ligt de oplossing soms dichter dan je denkt. Daarom is het raadzaam even stil te staan bij deze situatie, indien het hachelijk is hier met je partner over te communiceren, het zeker wel met uw huisarts of specialist te overleggen.

Hoe voorkom je het? Hier wat tips op een rijtje:

 • Oefening baart kunst
 • Doorgaan met liefkozen na de (eerste) zaadlozing
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Bekkenbodemtherapie
 • Medische uitkomsten
 • Psychisch of seksueel consult

Een premature ejaculatie verhelpen door vaker te vrijen – de ideale wereld!

Bij jongere mannen kan oefening of meer ervaring helpen. Op oudere leeftijd is de uitkomst afhankelijk van de oorzaak. Soms helpt minder jachtige seks en zo elkaar meer aandacht te geven. Vaak spelen verschillende factoren tegelijk een rol. Als het probleem zich blijft manifesteren, kan een medicijn bijwijlen uitkomst bieden.

Gerelateerd Artikel: Originele Pfizer Viagra Pillen 100mg Kopen: Online Bestellen Zonder Recept

Het kan echter niet je aspiratie zijn levenslang pillen te nemen. Daarom leert de bekkenbodemtherapeut hoe je deze spier kunt manipuleren en ontspannen tijdens de daad. Dit trucje begunstigt dat je het moment te retarderen.

Medicatie: zoethoudertje tegen een vroegtijdige zaadlozing?

Als de bovengenoemde suggesties in niets resulteren, dan kun je beroep doen op medicatie. SSRIs, (bijvoorbeeld paroxetine, dapoxetine of sertraline) zijn geneesmiddelen die je climax verdagen vanaf het ogenblik dat de penis het vrouwelijke geslachtsorgaan binnenglijdt. Let wel: deze zijn oorspronkelijk tegen depressie. Trager je hoogtepunt bereiken, is slechts een (positief) nevenverschijnsel. Dit wordt afgeraden bij mannen jonger dan 25 jaar.

Nog steeds geen succes? Wees getroost, jouw middel bestaat! Er zijn namelijk ook nog verdovende gels of crèmes die gemaakt zijn van lidocaïne of prilocaïne. De farmaceutische werking is niet gestaafd. Je smeert je eikel 10 minuutjes vóór de seks in en daarna veeg je hem schoon zodat de flamoes van je schatje niet ook verdoofd raakt. Pas wel op voor de olie in dit goedje, aangezien die condooms kan aantasten waardoor ze niet meer safe zijn...

Patiënten die voorheen wel langzaam konden climaxen, hebben een hogere waarschijnlijkheid op een succesvolle therapie. Dikwijls kan de behandelwijze teruglopen of helemaal stoppen als je je zelfbewustheid en vermogen tot kalmte hebt teruggewonnen.We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het