• Welkomstaanbieding voor iedereen
  • Tot 30% korting
  • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederland Telefoon: Internationale telefoon:

Praten over erectiestoornissen

Katrien en Mark hadden 2 jaar verkering . Het ging aan het begin heel goed in de relatie en ze waren verloofd na anderhalf jaar. Maar Mark had problemen in de slaapkamer. Hij kon geen erecties behouden" Het ondermijnde onze relatie ", zegt Katrien, die onlangs de verloving met Mark die aan impotentie lijdt, heeft verbroken. 

Het is vooral moeilijk, voegt ze eraan toe, als de man zijn partner de schuld geeft, zoals Mark dat herhaaldelijk deed.

"Ook al gaf Mark toe dat hij altijd problemen had met zijn erecties," zegt Katrien, "probeerde hij me te vertellen dat het mijn fout was". "Het was altijd wat. Geen make-up, of teveel. Geen lingerie gedragen , zelfs klachten over mijn gewicht en mijn figuur. Nadat je dat voldoende hebt gehoord, begin je het te geloven en kan het echt van invloed zijn op je zelfvertrouwen"

Jammer genoeg is het verhaal van Katrien en Mark niets nieuws. Behalve het duidelijke probleem van de impotentie is een andere duidelijk. Een communicatie probleem.

Mark wist al enige tijd, zelfs voor hij Katrien ten huwelijk vroeg dat hij problemen had om een erectie te krijgen. Ongetwijfeld had ze dat in de praktijk gemerkt. Maar waarom was dit geen onderwerp van gesprek voor de verloving? En waarom was het enige dat Mark kon doen verwijten dat het aan zijn verloofde lag? Met zo een intieme klacht die beide partners hun seksleven sterk beïnvloedde moest toch over gesproken kunnen worden ?

 Tenslotte ging het uit tussen dit paar, en aan de ene kant moet Katrien blij zijn dat ze niet getrouwd zijn, want als je aanstaande man je al voor het huwelijk  de schuld geeft van zijn falen in bed, dan zou dit huwelijk gedoemd zijn te mislukken.

Dit soort problemen komen regelmatig voor, en sommige mannen denken echt dat de schuld ligt bij hun partner. Het kan natuurlijk zo zijn dat een bepaalde partner faalangst bij de man opwekt, die invloed heeft op zijn seksuele prestaties.  Om de een of andere reden voelt hij zich niet helemaal op zijn gemak.

Dat hoeft nog niet de schuld van de partner te zijn, en door met elkaar te communiceren, met behulp van een  psycholoog, zou veel kunnen helpen. 

 In zulke gevallen is het belangrijk de hulp van een deskundige in te roepen. Een arts, of huwelijksconsulent, noem maar op, maar hou het probleem niet voor jezelf, want daar schiet je niets mee op.

Katrien ontmoette na een paar maanden Johan, die gelukkig geen problemen had met het krijgen van een erectie. Alles ging goed, maar Katrien die weliswaar veel geeft om Johan, kijkt voorlopig toch nog de kat uit de boom, alvorens zich voor het leven te binden aan haar nieuwe partner.

Wat Mark betreft, die heeft uiteindelijk de hulp van een psycholoog ingeroepen, en het is gebleken dat  hij een jeugdtrauma heeft, dat hem in de weg zit. Zijn eerste vriendin had hem klein duimpje genoemd, toen ze merkte dat hij een kleine penis had. Dit heeft hem zodanig in zijn trots geraakt, dat hij zich tijdens seks met wie dan ook niet op zijn gemak voelde, en vaak faalde om stijf te worden. Het advies van de specialist was, om zichzelf te accepteren. Hij moest leren dat hij eerst van zichzelf moest houden,  zodat hij kon accepteren dat iemand anders ook van hem kon houden.  Iedereen is uniek, en als iemand van je houdt moet je dat accepteren.  Mark was in feite zijn eigen vijand, want Katrien had hem nooit beledigd, en hield van hem, maar hij saboteerde zichzelf, door haar te verwijten en uiteindelijk werd het haar teveel en verbrak ze de verloving.

Mark snapt nu dat hij fout was, al kon hij dat eerder niet inzien. Hij werkt aan zijn zelfvertrouwen, en heeft een paar afspraakjes gehad met een collega die hij leuk vind. De medicus heeft hem geadviseerd om voorlopig Super Kamagra te gebruiken wanneer hij weer gereed is voor seks.  Hij heeft het reeds gehaald bij de apotheek." Maar als je het niet nodig hebt moet je het niet gebruiken" zei de specialist. 

Nou ik denk niet dat ik het nodig ga hebben als het zover is, maar ik voel me toch zelfverzekerder als ik het bij me hebt, zei Mark.Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Begrepen!