• Welkomstaanbieding voor iedereen
  • Tot 30% korting
  • Gratis bonuspillen
Ondersteuning Ondersteuning
Werkuren 09:00 - 17:00 Nederland Telefoon: Internationale telefoon:

Faalangst en erectiestoornissen

Er zijn vele zaken die hiervoor kunnen zorgen, van je leeftijd tot je gezondheidstoestand, maar soms is het psychisch. Seks hoort leuk te zijn, maar het is heel moeilijk om plezier te hebben als je je constant zorgen maakt over hoe goed je bent in bed. Er zijn heel veel mannen die met dit onplezierig fenomeen te kampen hebben, maar er zijn gelukkig verschillende methoden die kunnen helpen om van deze zeer stressgevoelige kwaal af te komen.

Wat is Faalangst?

Faalangst is de vorm van angst die een persoon zou kunnen ervaren in het geval dat ze moeten presteren. Faalangst kan op verschillende gebieden in je leven een probleem zijn. Het kan dat het zich aankondigt op je werk tijdens een presentatie of ook tijdens andere momenten in jouw leven waar jij zou moeten presteren.

Het kan er soms voor zorgen dat je voelt alsof alles dat je probeert te bereiken moeilijker en soms zelfs onmogelijk is. Het gevoel van zo'n angst is voor iedereen anders, maar velen voelen zich gespannen, nerveus of niet in staat om zich te ontspannen.

Wat zou de reden achter jou angst kunnen zijn? 

Dit kan een ieder overkomen, het betekent vaak gevoelens van angst of angst tijdens seks. Ongeacht je leeftijdscategorie, geslacht of levensstijl is dit iets dat je kunt ervaren. Er kunnen veel dingen zijn die de oorzaak zijn van deze angst, zoals:

1. Problemen met hoe je eruit ziet, seks is een fysieke handeling, dus als je overdreven kritisch bent of je schaamt voor je lichaam kan dit een rol spelen.

2. Je maakt je zorgen over het niet bereiken of behouden van een erectie, helaas kan teveel zorgen over seksuele prestaties daar precies toe leiden.

3. Piekeren dat u de behoeften van uw partner niet zult bevredigen.

4. Relatieproblemen, soms is het probleem niet alleen met jou maar met de band die je met je partner hebt (of niet meer hebt)

5. Andere bronnen van stress, er is veel in het leven dat hiervoor kan zorgen waaronder, financiële problemen, het werk of gewoon dagelijkse irritaties.

Hoe kun je dit probleem overwinnen?

Het is een serieus probleem, en het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat men zich moet ontspannen, maar als je faalangst hebt gaat dat niet zomaar.

Het is een gevoel dat leeft in je geest en daar ook sterft. De penis vertelt je niet dat je nerveus bent. Je hartslag zegt je niet dat er reden is om je angstig te voelen. Seksuele faalangst heeft alleen te maken met je gedachten  en de verwachtingen die jij hebt over de activiteit die je nerveus maakt. Ontspanning is heel belangrijk ook is het niet nodig dat je te veel zelfkritiek hebt. 

Er zijn vele dingen die je kan doen om die angstgevoelens minder intensief of helemaal niet meer te hebben.

Er is veel geduld nodig om van de angst af te komen, ademhalingsoefeningen, en technieken die kunnen helpen. Sommige mensen beginnen yoga te bestuderen om zo te leren te mediteren. Het lezen van lectuur dat je leert ontspannen kan ook helpen. Maar het aller belangrijkste is begeleiding van een professional, bijvoorbeeld een psycholoog.

Iets dat heel vaak helpt is om jou gevoelens te delen met je partner. Als faalangst je gedachten beheerst, zijn je handpalmen zweterig en is het moeilijk om je penis stijf te krijgen, omdat je zo nerveus bent.

Ja, het zal moed vereisen en het is misschien een beetje ongemakkelijk, maar je partner expliciet vertellen dat je nerveus bent, neemt veel van de kracht weg van je angst tot falen.

Omdat het nu niet alleen een gedachtepatroon is, het is iets waar je geliefde zich nu van bewust is en dat betekent dat die je kan geruststellen. Communicatie is heel belangrijk en vele problemen in de slaapkamer kunnen vermeden worden als het vaker wordt gedaan.

Het zal misschien niet direct lukken, weest daarom geduldig met jezelf en probeer verschillende dingen waar je je comfortabel bij voelt.

Vergeet niet dat perfectie onmogelijk is, laat dat gewoon gaan. Dingen die vanzelf lijken te komen hebben meestal werk en geduld nodig.Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Begrepen!